World Class Blog Premium Cased Study Versi 2.0 Adalah Panduan Membina Blog WordPress Berpendapatan Tinggi

Disediakan Oleh Pakar Blog SEO Sebenar

 • Blogger
 • Copywriter
 • Article Writer
 • Speaker
 • Entrepreneur
 • SEO Expert

Siapa Azham Zanal

Azham Zanal adalah Pengamal Seni SEO selama 11 tahun. Telah melakukan perniagaan online sepenuh masa sejak 2009 dan kini telah 9 tahun melakukannya secara sepenuh masa.

Saya telah bantu ramai pemilik perniagaan, suri rumah, pelajar, dan orang perseorangan yang berminat BERNIAGA MENGGUNAKAN BLOG. Kebanyakkan mereka telah mencapai Kecemerlangan dalam bisnes yang dilakukan hanya dengan blog.

Mereka ini tidak pandai IT pun, tetapi mempunyai sikap suka belajar sesuatu yang baru. Untuk tambah income, sudah semestinya. Bagi business owner pula, mereka mahu brand mereka dikenali serta PENGURANGAN KOS PENGIKLANAN. Ini kerana iklan memakan 20%-30% keuntungan yang diperolehi.

Semasa Pertama Kali Mereka Dengar SEO, Memang Janggal

Tetapi bukti blog wordpress yang saya hasilkan, RANKING DI GOOGLE SECARA PERCUMA TANPA IKLAN membuat mereka ingin tahu lebih..

Mereka Sanggup bayar RM1500 untuk join “Kelas Private Practice SEO“. Satu kelas cuma 5 orang dan diadakan selama 2 hari. Setiap Modul saya ajarkan mereka dan mereka berpeluang untuk tanya apa sahaja perkara yang mereka tidak faham tentang blog dan seo.

Saya Sentiasa Try N Error

Apabila mencuba dan mendapat hasil memberangsangkan, saya akan berkongsi dengan mereka yang merupakan para student saya. Namun untuk bercerita tentang satu – satu modul itu, bukanlah mudah kerana ia perlu ditunjukkan jalan kerjanya.

Oleh itu, saya telah merakamkan kesemua langkah untuk membina blog yang mesra seo. Bermula dari update video tertentu sahaja untuk para student saya, kemudiannya mereka request video penuh kerana semasa masuk kelas, mereka tidak dapat ingat banyak langkah.

Saya sendiri akui kesukaran untuk “support” sorang-sorang kesemua student yang bertanya perkara asas tentang blog. Jadi dengan mewujudkan “VIDEO PANDUAN” yang boleh ditonton berulang – kali barulah mereka senang faham.

Itulah asal Video Panduan World Class Blog Premium Cased Study ini. Dan untuk pengetahuan anda WCB Premium telah memasuki Versi 2. Versi 1 telah dikeluarkan 8 bulan yang lepas iaitu pada tahun 2017.

Dalam Versi 1 ia lebih menekankan konsep Blogging dan SEO yang mana 90% proses ini dilakukan secara percuma. Anda cuma perlukan modal sekitar RM100-RM200 setahun untuk menempatkan blog dan belian nama domain. Sementara semua tools yang digunakan adalah percuma untuk menghasilkan pendapatan 10k sebulan.

Dalam Versi 2 ia lebih padat dengan Teknik SEO yang terbaru dan Blog Marketing untuk convertkan pelawat menjadi pelanggan, dan semua ini masih dilakukan dengan teknik percuma. Kesemua teknik yang diajar, walaupun nampak advanced tetapi di sampaikan dalam bentuk newbie friendly.

Berikut adalah kandungan Versi 2.

Kandungan

Dalam Versi 2.0 Lebih Banyak Pembaharuan Dilakukan, Jom Semak Kandungan Video WCB Premium 2.0

Modul 1 : Kenali Keyword

Anda telah pelajari bahawa terdapat 3 jenis keyword dan 3 jenis pelawat masa mula – mula tertarik dengan perkongsian saya. Didalamnya terdapat 2 jenis keyword lagi iaitu:

 • Keyword yang blog tak boleh rank
 • Keyword yang blog boleh rank

Saya ada nyatakan yang 97% keyword boleh dikuasai oleh blog pada muka pertama Google. Baki 3% Hot Trafik merupakan keyword yang terlalu sukar Google nak rankkan.

Bila Anda Faham Tentang Konsep Keyword Yang Boleh Dan Tak Boleh Rank, Kempen SEO Anda Akan Lebih Cemerlang..

Modul 2 : Kajian Keyword

Setelah anda faham dengan jenis keyword barulah anda tahu keyword mana yang sepatutnya anda target. Dalam bahagian Kajian Keyword, saya akan tunjukkan cara untuk membuat kajian keyword dari proses memilih keyword utama yang biasanya banyak carian dan sukar ditembusi.

Saya juga ajarkan format keyword – keyword mudah yang akan digunakan untuk menaikkan blog WordPress anda ke muka pertama Google.

Dengan Kajian Keyword Yang Sebenar, Akhirnya Blog Anda Berjaya Juga Untuk Rank Pada Muka Pertama Google.

Modul 3 : Pasang Blog WordPress

Seperti yang telah dinyatakan sebelum ini, kita menggunakan Skrip Blog WordPress yang fungsinya unlimited. Saya akan ajarkan cara membeli hosting dan juga nama domain.

Selepas itu proses memasang blog wordpress pun berjalan, antaranya:

 • Pemasangan Blog WordPress dalam masa 3 minit
 • Setting Asas SEO Untuk Blog
 • Setting Fungsi Keselamatan Blog
 • Setting Template Blog
 • Setting Laman Wajib

Jika Anda Newbie Dan No Idea Tentang WordPress, Domain Dan Hosting; Ini Masanya Tambah Ilmu Blog Pula…

Modul 4 : Cara Setting Blog Interaktif

Bahagian ini merupakan cara untuk menjadikan blog yang kosong dan hambar kepada lebih “berjiwa”. Plugin presentation seperti image slider memberatkan blog. Ada juga plugin yang menarik twitter dan instagram¬† post ke bahagian sidebar blog. Sebenarnya apa-apa perkara yang diambil dari 3rd party website, akan melembabkan page loading.

Namun dalam bahagian ini saya ada sediakan kaedah mudah seperti penggunaan kulit buku bagi artikel anda. Pelawat akan lebih berminat membaca artikel yang kulit bukunya cantik dan mempunyai tajuk yang jelas.

Banyak Lagi Bentuk Optimization Yang Saya Lakukan Untuk Pastikan Elemen Yang Mencantikkan Blog Disusun Dengan Baik.

Modul 5 : Penulisan Berpengaruh

Tidak kira walau sebagus manapun produk atau solusi yang anda ada tawarkan, tetapi jika anda gagal dalam penulisan. Boleh kata dengan mudah anda akan gagal selamanya. Ini kerana teknik blog adalah teknik menulis.

Seyes! Tak perlu jadi pakar, cuma perlu rajin berlatih. Antara yang akan dipelajari dalam bab penting ini adalah:

 • Tips Cari Idea Menulis
 • Tips Hasilkan Penulisan Berpengaruh
 • Teknik Asas Penulisan Artikel Yang Mesra SEO
 • Contoh Sebenar Artikel Siap SEO

Teknik Penulisan Berpengaruh, Meningkatkan Kredibiliti Dan Mempengaruhi Pelawat Bermasalah Segera Response Pada Solusi Anda

Modul 6 : Sistem Auto Follow Up

Sistem Auto Follow Up Pelawat anda adalah satu sistem yang wajib anda miliki. Katakan sehari 200 pelawat. Mereka ini datang dari carian masalah. Produk anda boleh seselaikan masalah mereka. Jadi mereka sangat targeted. Jika yang berminat beli akan terus wasap anda. Tapi jumlahnya sangat kecil 1%-3% sahaja dari daily visitor.

Sistem auto follow up guna email marketing memang wujud. Tetapi harganya sangat tinggi. Namun solusi yang saya ajarkan ini adalah dengan penggunaan plugin percuma. Ia akan automatik follow up pelanggan anda setiap hari sehingga mereka ingin beli.

Baki 97% Pelawat Jika Anda Boleh Follow Up Mereka Secara Automatik Bagus Juga Ya?

Modul 7 : Format SEO 2018

Format SEO 2018 ini akan fokus pada menjadikan blog anda Authority didalam niche yang anda pilih. Malah jika anda cuma ejen sesuatu produk seperti dropship dan MLM, anda masih akan dapat mencapai tahap authority didalam sesuatu niche melalui teknik yang betul.

Dalam tahun 2018 saya telah compilekan banyak sekali pembaharuan dan format yang berkesan untuk lakukan seo bagi domain baru atau yang sudah lama bertapak. Juga terdapat satu teknik terbaru yang memungkinkan anda untuk rank bagi keyword yang susah dan banyak carian.

Semua Teknik SEO Ini Adalah Berdasarkan Trial Dan Error Di Blog Perniagaan Saya Sendiri. Saya Sentiasa Lakukan Tweak Supaya Jumlah Pelawat Terus Menerus Meningkat

Modul 8 : Simple Backlink

Backlink Terbaik adalah apabila anda mempunyai tempat membuat backlink anda sendiri. Ini bermakna anda tidak berkongsi dengan sesiapa pun. Saya akan ajarkan anda membina backlink hub anda sendiri dan tidak perlu berkongsi dengan sesiapa.

Konsep backlink pula WAJIB sama niche, dengan cara ini anda dapat menghasilkan backlink yang relevan dengan blog perniagaan anda. Dan memberi impak tinggi apabila masuk kepada cubaan ranking.

Backlink Adalah Faktor Utama Untuk Rank, Tetapi Jika Dibuat Membavi Buta, Ia Pasti Calarkan Ranking.

Bonus 1 : Cara Bina Blog Jual Produk Kesihatan

Cased Study HilangkanRabun.com menunjukkan bagaimana saya membuat sebuah blog yang apply kesemua perkara yang diceritakan didalam course ini. Ia merupakan blog menjual produk kesihatan yang dibuat 8 bulan yang lalu.

Saya videokan semua proses ini supaya anda boleh hadam apa yang saya lakukan masa setup blog ini sehingga sudah rank sekarang.

Dalam Versi 2, Saya Tambahkan Perkara Yang Sebelum Ini Diabaikan Iaitu Email Marketing Dan Tambahan Lebih Banyak Artikel Untuk Maksimumkan Potensi Cased Study Ini Kelak

Bonus 2 Teknik Lajukan Blog Untuk Ranking Lebih Tinggi

Dalam situasi blog perniagaan saya, hampir apa sahaja pembaharuan yang saya lakukan dapat ditiru oleh pesaing saya. Jadi sebagai player besar didalam pasaran, saya kena sentiasa rank lebih tinggi berbanding pesaing yang sentiasa dekat.

VPS adalah salah satu cara untuk rank tinggi. Dengan mempunyai blog yang laju serta “rahsia tersendiri” seperti tidak berkongsi IP Address dengan website lain menjadikan pesaing tidak pasti apakah kelebihan blog anda sehingga mampu rank tertinggi.

Dengan Gunakan VPS Dan Reseller Hosting Ia Berupaya Memaksimakan Kelajuan Blog Dan Tinggalkan Pesaing Anda

Testimoni Pembeli WCB Premium V1

Teknik Yang Saya Gunakan Berjaya ELAK PERSAINGAN Dan Tinggikan Keuntungan Melalui Carian Berkaitan Solusi Yang Diselesaikan Oleh Produk.

Contohnya seperti Pn Erni yang berniaga produk kencing manis. Saya ajarkan cara rank melalui Carian Resepi Peria Katak yang diamalkan oleh pesakit kencing manis bagi menggantikan pengambilan insulin yang menyakitkan kepada produk jualan Pn Erni.

Cara ini, beliau tidak rank bagi carian Kencing Manis, tidak juga bagi carian Nama Produk yang sudah tentu banyak persaingan. Cara yang diajar ZERO PERSAINGAN.

Dari RM2000 Ke RM20,000 Setiap Bulan Dengan Blog SEO Dan Produk Jualan Langsung

Pn Erni ni asalnya sudah 3 tahun bergelar supervisor dalam bisnes jualan langsung yang beliau sertai. Beliau ada blog sendiri tetapi tidak maksimumkan potensi blog. Pendapatan sekitar seribu lebih ke dua ribu setiap bulan. Setelah ikuti WCB Premium dalam masa setahun, pendapatan beliau mencecah RM20,000 setiap bulan dan mempunyai network besar.

En Dean Dah Tahu SEO Tapi Masih Ingin Belajar. Ternyata Ianya Tidak Sia – Sia

Facebook Group Support Bernilai RM1997

Saya menggunakan facebook sebagai tempat Support Group, segala pertanyaan tentang blog dan seo dapat dipelajari dan didengari oleh semua orang. Didalam Group Support ini juga mempunyai perkongsian yang sangat bernilai. Jadi pastikan anda join WCB Premium kerana ini merupakan salah satu pakej yang bantu anda fahamkan teknik – teknik yang diajar dengan lebih jelas dan mendalam.

Kandungan Keseluruhan Video Course & Tutorial WCB Premium Cased Study Adalah Sebanyak 58 Video Dan 12 Jam.

Anda Tidak Harus Lepaskan Peluang Memiliki Pakej Hebat Siri Belajar Blog Dan Bina Ranking Tertinggi Di Google Ini Kerana Apa Yang Ditawarkan Bukan Biasa Di Dengar Mahupun Saduran Produk Luar.

WCB Premium Cased Study Adalah Produk Tempatan Dan Merupakan Hasil Jatuh Bangun Usahawan Produk Kesihatan Yang Tak Boleh Iklan Di Google & FB Tetapi Berharap Dengan SEO Sahaja.

Untuk Rank Tinggi, Perlihatkan Bisnes Anda Di Muka Depan Google Dulu, Kemudian Raih Permintaan Pelanggan Dengan Ketahui Teknik Blog SEO Di Buat Khas Untuk Rakyat Malaysia.

Dah Berminat?

Nanti Dulu!

Belian Anda Dilindungi Jaminan Pemulangan Wang Selama 365 Hari

Ya Benar. Ini kerana proses membuat blog SEO bukanlah proses sebulan dua. Bagi blog yang masih baru, terdapat halangan seperti Google Sandbox yang mana domain yang berusia kurang 100 hari tidak akan ranking tinggi di Google. Ia akan mulai rank di muka 2 atau 3 Google, tetapi ia tidak akan rank pada muka pertama sekiranya ia blog yang kurang 100 hari.

Kerana inilah saya berikan setahun jaminan. Sekiranya anda gagal hasilkan pendapatan melalui blog yang dihasilkan, gagal ranking tinggi, anda boleh meminta pemulangan 100% wang anda.

Teknik SEO WCB Premium Adalah 100% Whitehat Iaitu Follow Semua “Permainan” Google Secara Berkesan

WCB Premium Adalah Satu Panduan Lengkap Bagi Mereka Yang Ingin Berniaga Online Tetapi Tidak Tahu Cara Memulakannya

Anda akan diajar buat semua ini melalui WCB Action Plan yang akan memudahkan anda merangka sebuah blog yang dalam masa 3 ke 6 bulan akan mulai menghasilkan pendapatan melalui Teknik SEO.

3 ke 6 bulan adalah permulaan sahaja, selepas itu anda akan merasai nikmat pendapatan secara online yang berterusan. Seperti saya yang kini sudah masuk tahun ke 9 melakukan kerja – kerja online secara sepenuh masa.

Ini Bermakna WCB Premium Bukan Produk Yang Hanya Bertahan Untuk 1-2 Tahun, Sebaliknya Ia Telah Menjadi Sumber Pendapatan Tetap, Tinggi Dan Berterusan Bagi Ramai Blogger.

BERAPA KOS BELAJAR BINA BLOG SEO?

Tidak dinafikan, pulangan setiap bisnes adalah berbeza. Namun untuk pergi setahun RM10k ke RM100k income adalah jumlah yang boleh dicapai dengan blog. Jika di luar negara, video course untuk belajar SEO dan Blog Marketing, paling kurang pun adalah sekitar USD1000 dollar atau bersamaan RM4000.

Namun WCB Premium, selain mesra Google; ia juga mesra Poket Rakyat Malaysia. Jumlah diatas terlalu tinggi berbanding menghadiri Kelas SEO Private Practice saya.

Asalnya Saya Nak Jual Pada Harga RM399, Namun Saya Berbesar Hati Untuk Beri Diskaun RM149. Untuk Tempoh Terhad.

Jadi Harganya Hanya RM250 Sahaja!

Ini Adalah Modal Yang Perlu Dikeluarkan Untuk Rank Tinggi Dengan Blog Dan Mulai Hasilkan Pendapatan Online Yang Berterusan!

Cara Belian Semak Dibawah